Underhållning för äldre

Alla vill leva ett roligt liv oavsett hur gammal eller ung man är. Men eftersom många pensionärer har en ekonomi som inte tillåter de extra slantarna som krävs för att ta del av olika typer av underhållning är det bra att många företag och föreningar erbjuder seniorrabatter. En smart sak du kan spana in är Hej Senior där du kan se ett flertal aktuella rabatter du som pensionär kan utnyttja. Fördelen med att få saker till ett rabatterat pris är att du har möjligheten att spara pengarna till annat. Du kan till exempel använda pengarna till olika typer av underhållning. I det här inlägget kommer du att få några tips på underhållning som passar dig som är äldre.

Streamingstjänster

Det senaste året har vi alla behövt stanna inne. Något som har ökat rejält det senaste året är
användandet av streamingstjänster. En streamingstjänst är en sorts tv-kanal där du kan se på filmer och tv-program mot en summa pengar i månaden. Det finns många streamingstjänster att välja bland. Några exempel på det är Netflix, CMore, Viaplay, HBO, Amazon prime och Disney +. Sedan har också de ”vanliga” svenska tv-kanalerna gratis playtjänster som gör det möjligt för dig att kolla på dina bästa tv-program när du vill. Till exempel på det är TV4 play och SVT play.

Bio

Allt eftersom att restriktionerna har släppt kan vi numera gå och se på bio. De allra flesta biograferna erbjuder en pensionärsrabatt vilket gör det möjligt för dig att se de senaste filmerna till ett något billigare pris. De flesta större orterna har en biograf du kan besöka. Biografer visar filmer både på dagtid och kvällstid vilket gör det möjligt för dig att få en filmupplevelse när det passar dig.

Ljudböcker

Något som blivit allt mer populärt de senaste åren är ljudböcker. Fördelen med att lyssna på ljudböcker istället för att läsa dem är att du inte behöver anstränga dina ögon och att du kan göra andra saker samtidigt som du lyssnar på ljudböcker. För att lyssna på ljudböcker behöver du skaffa en ljudbokstjänst. Det finns ett flertal olika ljudbokstjänster att välja bland, några exempel på det är Nextory, Bokus play, Bookbeat och Storytel. Hos ljudbokstjänster betalar du månadsvis för att få tillgång till deras utbud. Förutom att det finns ljudbokstjänster kan du också lyssna på böcker gratis via ditt bibliotek.

Gå på dans

Ett annat bra sätt att få underhållning och träffa nya människor är att gå på dans. Nästan varje helg brukar det arrangeras danser på olika orter runt om i hela Sverige. Det vanligaste är att man dansar bugg och foxtrot till ett dansband som spelar live. Med andra ord får du både underhållning, motion och möjligheten att träffa nya människor. Det enda som kan kosta på denna typ av danser är inträdet.

Spela boule

En annan typisk aktivitet som underhåller många pensionärer runt om i hela Sverige är boule. Boule är ett utomhusspel där ni med hjälp av klot och bollar tävlar om att komma närmast den lilla bollen.