Så skapar du en skön biokväll hemma

Älskar du filmen? Det är härligt att sätta sig i biomörkret och ha en bra film att se fram emot. Men att gå på bio kan både bli dyrt och det kan vara svårt att hitta en film som alla vänner vill betala för. Det är ju också så att många tv-serier håller lika hög standard som många filmer. Då kan du skapa din egen biokväll hemma.

Skapa biokänsla

Börja med att bjuda in dina vänner på biokväll. Skicka ut en röd biobiljett med tid och vilken underhållning som erbjuds. Sedan behöver du fixa ”biosalongen”. Tänk på att alla gästerna ska sitta så bekvämt som möjligt. Om du har en stor soffa har du en god utgångspunkt. Du kan också lägga madrasser på golvet, ställa fram extra fåtöljer och sittpuffar. Ta fram alla kuddar och filtar du har, särskilt om det blir ett nattmaraton.

Ät gott

Popcorn är en klassiker som du självklart måste ha med. Men om du ska ha ett film- eller tv-serie-Marathon kan du också bjuda på pizza eller varma smörgåsar. Det finns många bra matmagasin som Gourmet som kan ge dig goda matförslag som passar när du vill göra något enkelt till många besökare.

Rätt underhållning

Det allra svåraste kan faktiskt vara att hitta en film eller tv-serie som alla vill se. Ett tips är att ta en gammal klassiker, som ingen sett på ett bra tag. Du kan antingen göra en 80-talskväll och titta på ”E.T.” och ”Tillbaka till framtiden” eller satsa på gamla Bond-filmer från 60-talet.