Håll en babyshower med kul underhållning

Är det någon i din bekantskapskrets som väntar barn? Idag är det många som håller en ”babyshower” i väntan på det nya barnet som ska komma. Oftast brukar en babyshower hållas när den blivande modern är relativt långt gången i sin graviditet, varvid hennes vänner samlas för att fira barnets kommande födelse.
Om du själv funderar på att ordna en babyshower kan du besöka Partytajm som har en stor mängd pynt och dekorationer på temat. Här kan du bland annat köpa söta lyckönskningskort, ett kit som låter dig göra din egen blöjtårta och en gullig folieballong i form av en baby.

Ordna en underhållande babyshower

När vännerna har kommit över för att fira den kommande födelsen av ditt barn kan du roa dem med en härlig biokväll. En bekväm soffa är den perfekta utgångspunkten både för att titta på film och för att öppna presenter under kvällens gång.
För att göra kvällen lyckad är det bra att utgå från ett tema när du dekorerar. Låt både bakverk och dekorationer passa in i temat. Ballonger är förstås nödvändiga på en babyshower, tillsammans med girlanger i de färger du valt. Tårta eller cupcakes är nödvändigt för att kunna ordna en trevlig fika på festen. Här kan du återigen utgå från de färger du valt. Du kan också erbjuda mer mat än fika om du har tänkt att dina gäster ska stanna under en längre stund. Några av de maträtter du kan bjuda på är pajer, plockmat och snittar. Det är förstås viktigt att endast erbjuda mat och dryck som är lämplig för gravida personer. Alkoholfria drycker således, och snacks om det önskas. För att göra babyshowern mer underhållande kan ni leka lekar eller ordna quiz. Här är det bra att utgå från det som mamman tycker är roligast, det är trots allt hon som är centrum i tillställningen. Presenter är en central del av festen eftersom det ursprungliga syftet med en babyshower var att ge mamman en stor mängd gåvor inför barnets ankomst. Det brukar vara uppskattat att ge presenter både till mamman och barnet. Att ordna en babyshower är en ny tradition men den är troligtvis här för att stanna.