Underhåll dig själv med ögonsmink

Känner du dig uttråkad och har ett par timmar då du inte har något att göra? Då kan du passa på att lära dig mer om smink. Att få till en snygg sminkning är lättare sagt än gjort. Det krävs många timmars övning för att få till rätt teknik. När du väl fått in snitsen blir det bara roligare. Här kan du läsa mer om hur du kan underhålla dig själv med smink.

Öva på att applicera mascara

Ögonsminkningen är den som de flesta gillar mest eftersom variationsmöjligheterna är oändliga. Här kan du också ta ut svängarna och applicera olika färger. Det första steget är dock att lära dig att applicera mascara på rätt sätt. Mascaran är en av de populäraste sminkprodukterna och den används för att ge illusionen av längre, fylligare och mer definierade ögonfransar. När den appliceras på rätt sätt öppnar den upp ögat och får dig att se piggare ut. Om den däremot appliceras fel kan den få ögat att hänga och ögonfransarna kan se ut som klumpiga spindelben.

För att bemästra mascaraappliceringen bör du börja med att införskaffa dig en bra mascara som ger det resultat som du önskar. En högkvalitativ och populär Lancome mascara är ett mycket bra alternativ om du vill få till snygga fransar. Det franska varumärket Lancôme erbjuder många olika sorters mascaror för olika behov. Hypnôse Doll Eyes Mascara passar dig som vill skapa samma effekt som lösögonfransar. Om du föredrar långa och naturliga fransar är Definicils Mascara det bästa valet. Hos Parfym.se hittar du massor med olika mascaror och annat ögonsmink till bra priser. De är en auktoriserad återförsäljare av Lancôme och många andra populära skönhetsmärken.

När du har en bra mascara är det bara börja att öva. Tvärtemot vad många tror så ska mascaran appliceras i sicksack-rörelser för att täcka hela fransen. Undvik att borsta på för många lager eftersom det ökar risken för klumpar.

Lek med ögonsmink

När du känner att du behärskar mascaran kan du gå över till eyeliner och ögonskugga. Här finns det massor med olika produkter och verktyg som kan användas. När det gäller eyeliner kan du exempelvis välja mellan flytande och penna. Lancôme Artliner Eyeliner är en populär flytande eyeliner som ger en definierad och precis linje. De gäller att vara stadig på handen och öva många gånger innan du får in snitsen. När det kommer till ögonskuggor finns det både krämskuggor och puderskuggor i alla möjliga färger. Välj gärna en palett med många färger, exempelvis Lancôme Hypnôse Drama Eye Shadow Palette, så kan du experimentera med olika färger och skiftningar. Det kommer att hålla dig sysselsatt en lång tid framöver!