Starta eget inom underhållningsbranschen

Idag är det enklare än någonsin att arbeta inom underhållningsbranschen tack vare vår digitaliserade värld. Det är enkelt att starta företag och skapa ett varumärke genom internet. Naturligtvis kräver det mycket arbete, men du måste inte ha kontakter för att kunna ta de första stegen.

Starta eget

Allt som krävs för att du ska starta eget företag inom underhållningsbranschen är att du ansöker om F-skattsedel hos Skatteverket, då kan du börja ta gig redan imorgon. Naturligtvis måste du ha något som många efterfrågar att erbjuda: musiker, studieteknik, voicing, skicklig på att skapa filmen, skådespela eller skriva.

Musiker

Om du är en skicklig musiker kan du börja din karriär hemifrån. Du kan skapa bra musikfilmer som du lägger upp på YouTube. Naturligtvis vill du spela din egen musik, men då det är svårt att nå ut som okänd, så är det klokare att först göra covers på kända låtar. Om du gör många covers som får många visningar, så kommer folk efter ett tag att efterfråga din egen musik. Om du finns på YouTube blir det också lättare att få lokala gig. Du kan också höra av dig till lokala restauranger och företag och erbjuda att du kan sjunga och spela på något event. Du kan också anmäla dig till SVT Melodifestivalen, en väg som har tagit många musiker framåt.

Författare

Om du gillar att skriva, sätter dig ner och skriv. Det största problemet för författaren är just bristen på tid. Om du vill lyckas med ditt bok-, film- eller tv-serie-manus, så måste du arbeta med manuset flera gånger i veckan. Du kan också delta i olika workshops och gå skrivarkurser som finns. Det ger både inspiration och kunskap.