3 vägar till Hollywood

Drömmer du om Hollywood? Det är många som vill till Hollywood, och en och annan lyckas. Om du längtar efter att få jobba med film och tv på ett eller annat sätt, så finns det flera vägar att gå. Här kommer tre vägar till Hollywood.

1# Flytta dit och var på plats

De flesta som faktiskt lyckas och blir en del av film- och tv-branschen vågar ta steget och flyttar till Los Angeles. Genom att vara på plats har du mycket större möjligheter att skapa kontakter och förstå dig på själva underhållningsbranschen. När du bor I Kalifornien har du också möjligheter att snabbt hoppa in. Om du drömmer om att bli skådespelare så underlättar det om du kan säga ja till att ta en liten statistroll i en fånig komedi nästa dag, istället för att hänvisa till att du bor i Sverige. Då filmbranschen handlar mycket om kontakter, och att ta de tillfällen som erbjuds, så är en flytt till just Hollywood en bra början. Som svensk måste du naturligtvis ha uppehållstillstånd. Ett sätt är att studera något inom just film och tv. Då lär du känna folk, få mer kunskap och du kan tillbringa flera år i Los Angeles helt lagligt.

2# Statist

Om din dröm är att bli skådespelare kan du ta statistroller. En statistroll är en roll där du finns i bakgrunden. Både tv-serier och filmer anlitar många statister: människor som sitter, går över gatan eller säljer glass. Det är en bra början för att lära sig mer om hantverket och få fler kontakter. Du kan även ta statistroller i Sverige, vilket ger dig erfarenhet att visa upp när du väl tar dig utomlands.

Utbildning

Även inom underhållningsbranschen är det viktigt med utbildning. Det är lätt att tro att det räcker med mycket talang eller rätt utseende, men de flesta av de stora stjärnor har faktiskt utbildat sig på teaterinstitutioner eller gått olika kurser. Du kan börja redan i Sverige genom att gå en utbildning om att skapa film på Stockholms universitet eller i Göteborg. Så har du mer kött på benen när du väl kommer utomlands. Det kan också vara lättare att komma in på en intressant utbildning i Kalifornien om du redan har en utbildning från Sverige att visa upp.