3# tips för dig som vill bli författare

Det är många som drömmer om att bli författare, kunna sitta hemma i soffan och skriva fantastiska berättelser, samtidigt som man faktiskt tjänar sitt levebröd. Här kommer tre tips till dig som vill bli författare.

1# Läs mycket

För att få ett bra språk och förstå dig på hantverket måste du läsa mycket. När du skriver en berättelse måste den också handla om något, du måste ha förståelse för det mänskliga psyket och kunskap inom olika branscher, vilket medför att allmänbildning kommer att göra dig till en bättre författare. Läs också om olika saker, allting från DN och populärvetenskap, till lättlästa deckare och Nobelpristagare.

2# Skriv

Att skriva är ett hantverk. För att bli en skicklig författare måste du skriva, skriva och åter skriva. Såvida du inte är berömd eller har varit med om en mycket speciell händelse, så är det din skrivförmåga som gör att du en dag blir utgiven. Du kan inte skriva en bok och sedan bli besviken när den inte blir utgiven. Du måste skriva, skriva och åter skriva.

3# Kritik

För att förbättra din skrivkonst måste du ta emot kritik. Be folk läsa och var glad för all kritik du får. Lyssna och ändra.