Underhållning medan du tränar i roddmaskinen

Motivationen är ett av de absolut största hindren för den som vill skaffa en bra träningsrutin! Hur gärna du än vill komma i form finns det alltid tusen andra saker att göra och tiden tycks aldrig räcka till. Fenomenet är mycket välkänt och ligger i samma kategori som till exempel bantningsprojekt eller nyårslöften.
Det finns dock många sätt att komma över motivationshindret. Idag har du många vägar att gå, inte minst med teknikens hjälp. Läs vidare för att få några matnyttiga tips som kommer att hjälpa dig att både komma igång och, viktigast av allt, fortsätta med din träning.

Träna hemma

Fördelarna med att träna hemma är framförallt att du sparar både tid och pengar på att slippa ta dig till gym och träningshallar. Genom att skaffa en roddmaskin får du ett värdefullt redskap som låter dig träna hela kroppen och som alltid är tillgängligt. Mångåriga studier har visat att människor mår som allra bäst om de får röra på sig mycket och att minst en halvtimme om dagen har enorma hälsofördelar. Du kan dela upp dina pass i två omgångar om en kvart eller göra några olika aktiviteter som att till exempel värma upp med att dansa till din favoritmusik i några minuter, ro i 20 minuter och sedan avsluta med 10 minuters styrkeövningar.

Tävla mot dig själv och andra

En viktig del av motivationen är att ha konkreta mål att kämpa för. Oavsett om det är viktminskning, ökad kondition eller större muskler du är ute efter kan målen bli en viktig morot. Sätt dem i etapper, till exempel att klara av att ro en viss sträcka inom en viss tid, och utmana en kompis eller gå med i en av de många virtuella lopp som finns online. Just onlineträning är en av de stora trenderna just nu och du kan hitta massor av roliga appar, träningscoachar och bra träningsmusik/poddar som får motivationen på topp.

Lär dig olika sätt att ro

När du tränar i en roddmaskin får du jobba med hela kroppen. Du skjuter ifrån kraftfullt med benen och drar med armar och axlar, samtidigt som din magmuskulatur får jobba för att ge bra balans. Roddträningen inkluderar både styrka och flås och genom att träna olika program kan du optimera resultaten och göra passen roligare. En dag kan du till exempel köra ett längre pass i lugn takt samtidigt som du lyssnar eller ser på ett bra program. En annan dag kör du ett intensivt intervallpass och en dag ror du en kvart på morgonen och en på kvällen. Lägg gärna upp ett veckoschema med alla dina fysiska aktiviteter och kombinera din roddträning med saker som fria vikter, promenader, yoga, dans och storstädning. Efter en tid kommer du märka att träningen är en del av din vardag och det kommer bli svårt att vara utan den!