Lekar som passar på en babyshower

Är det dags att anordna en baby shower för dig själv eller en vän? Då måste du ta med några lekar för att höja feststämningen och för att få en riktigt rolig tillställning. Lekar är den ultimata underhållningen på en fest och de kommer med största sannolikhet ge många skratt. För att göra det lite extra roligt kan det finnas några symboliska priser till vinnaren. Hur många lekar som är passande att göra beror helt på gruppen och mamman.

1. Gissa datumet då bebisen kommer födas

Alla vet redan när beräknad förlossning är men ofta kommer inte bebisen på det beräknade datumet. Med första barnet är det ofta att mamman går över tiden. Uppgiften alla deltagare får är att gissa datum och klockslag. Det är också kul att gissa längd och vikt på bebisen. I den här leken går det dock inte utse någon vinnare innan bebisen är född.

2. Gissningslek med ord

Låt alla deltagare skriva ner olika ord som handlar om graviditet, förlossning och bebisar. Samla ihop alla lappar och sedan får en person dra en lapp. Personen ska sedan förklara ordet med andra ord och de andra ska försöka gissa vilket ord det är.

3. Gissa barnmat

Köp olika burkar med barnmat där deltagarna får smaka på maten och därefter ska försöka gissa vilken maträtt det är. Tänk på att ta bort etiketterna eller täck över dem ordentligt. Den som gissar flest rätt vinner.

4. Dricka ur nappflaskan

Häll i valfri dryck i nappflaskor och sedan ska alla deltagare tävla om vem som snabbast kan dricka upp innehållet. Det är roligt om alla står på en rad.

5. Spotta napp

Gör en linje där alla ska stå och spotta en napp så långt som möjligt. Den som spottat längst vinner. Denna lek kan vara lämplig att utföra utomhus.

6. Frågesport

Låt någon som känner mamman väl skriva olika frågor som bara handlar om henne. Det kan vara allt från favoritmat till hennes första kärlek. Gör tre svarsalternativ för varje fråga. Detta går att göra som en tipsrunda också.