Bästa tipsen för en lyckad födelsedagsfest

Många drömmer om att fira sin födelsedag med en fest som gästerna sent ska glömma. I det här inlägget får du de bästa tipsen för att lyckas med din födelsedagsfest.

Fika

Att vi fikar i samband med födelsedagar är en tradition. Det är vanligt att man bjuder på en tårta som man har bakat själv eller beställt. Om du vill vara säker på att din tårta är unik ska du beställa en födelsedagstårta från en duktig konditor. Det kan vara roligt att bjuda på en tårta med ditt ansikte på eller välja en tårta med ett tema. Förutom att du kan bjuda på tårta kan du bjuda på kakor, bullar och bakverk. En annan viktig del av fikat är kaffe eller andra drycker.

Underhållning

För att göra din födelsedagsfest extra minnesvärd är det underhållning du ska satsa på. Det finns flera olika sätt att underhålla dina gäster på och i den här delen får du några bra exempel.

Lekar
Finns det något roligare än att se vuxna människor med alkohol i kroppen utföra lekar som annars är väldigt enkla? Det finns många olika lekar ni skulle kunna köra på festen, till exempel den klassiska mellanstadieleken hela havet stormar. Du kan också inspireras av de lekar som oftast sker på midsommar, till exempel irländsk julafton. På internet finns det massor av olika förslag på lekar du kan ha på din fest. Lekar gör att stämningen blir mer avslappnad och ni får en rolig stund tillsammans.

Frågesport
Att ha frågesport om dig själv på din födelsedag kan vara ett bra sätt att börja festen på. Den med flest rätt känner dig bäst och kan få ett pris. Ett annat exempel på en populär frågesport i samband med festligheter är musikquiz. I ett musikquiz spelar du låtar och ställer följdfrågor.

Spel
Du kan även välja att låta er underhållas av olika spel. Till exempel kubb, krocket eller klassiska brädspel som monopol.

Musik
Sist men inte minst så har vi musik. Förutom att du kan göra ett musikquiz så går det att använda musik för att underhålla sällskapet för resten av kvällen. Du kan till exempel ha en karaokemaskin där de som känner sig manade får sjunga inför sällskapet. Du kan också välja att hyra in ett liveband eller en musiker som underhåller på din fest. Men annars funkar det alltid att spela musik på fester för att liva upp stämningen och bjuda in till dans.