Dragshow är populärt som underhållning

Alla borde se en dragshow

Christer Lindarw och Lars-Åke Wilhelmsson är pionjärer inom svensk dragshow. Förr om åren uppfattades män i kvinnokläder som provocerande. På senare år, främst genom Lindarw och Wilhelmsson, har det blivit folkligt. På bästa sätt har de avdramatiserat gaykulturen och förklarat den som självklar i det svenska folkhemmet, inte minst genom deras deltagande i Melodifestivalen. Och det blir inte mycket folkligare än att uppträda i Melodifestivalen.

Att gå på dragshow är befriande. När normer utmanas växer vi som människor. Det har blivit allt vanligare att svenskar väljer dragshow före exempelvis teater som underhållningsform. Hur det kommer sig går att analysera i evigheter, förmodligen har det ökade intresset för Pride-festivaler ett finger med i spelet. Att intresset för Pride-festivaler i sin tur ökat, beror på att det blivit allmänt accepterat i samhället. Besök https://spelautomaterpånätet.se för att se huruvida spelbolagen erbjuder spel med dragshow-tema.

Under åren har flera grupper inom dragshow kommit och gått, några har naturligtvis bestått. Christer Lindarw slog tillsammans med Lasse Flinckman igenom med gruppen After Dark redan under 1980-talet. Ungefär samtidigt bildade Lars-Åke Wilhelmsson Surprise Sisters i Gävle, vilka fick äran att ta över efter After Dark på dragshow-kulturens självklara scen i Stockholm.

Vid sidan av After Dark och Surprise Sisters finns flera artister och grupper som visat sin kärlek för dragshow. Några välkända artister och grupper är Diamond Dogs, Cabaret Moulin, Champagne Safari, Cunigunda, Diva Carola, Drag-On-Line, Edith Crepp, Fashion Pack, Gretchen, Krizz Dee Light, Miss Dee, Miss Fluffy, Miss Inga, OPa Produktion, Rickard Engfors och Wad Girls.

Flera artister har förutom att uppträda med dragshow även arbetat som stylister. Rickard Engfors fick sitt genombrott när han anslöt till After Dark, men har framför allt blivit erkänd som kreativ konsult. Han har bland annat skapat vackra kreationer för många artister i Melodifestivalen genom åren. När Carola Häggkvist vann Melodifestivalen 2006 fanns Engfors med i teamet, han följde henne sedan till Athen och Eurovision Song Contest.

dragshow